Rețetă cu imagini, ușoară și rapidă – Tort de casă Marmorat – Prăjitură Marmorată (tip Chec) gata în câteva minute…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă
- 140 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 25 ml ulei
- 190 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 45 g unt
- 110 ml lapte
- 65 g zahăr tos
- 20 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm până obținem o compoziție deschisă la culoare și spumoasă. Adăugăm uleiul, mixăm. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Transferăm aluatul într-o tavă de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
Pentru glazură, punem untul, zahărul, laptele și pudra de cacao într-un vas. Punem vasul pe foc și încălzim amestecul, amestecând până la omogenizare.
Înțepăm prăjitura cu o scobitoare și turnăm glazura peste ea. Decorăm cu bucățele de nucă după care scoatem prăjitura din tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!