Rețetă rapidă, cu imagini – Tort de casă fraged și aromat, moale și delicat – Prăjitură aromată cu lămâie, gata în 5 minute – Ai nevoie de 2 lămâi și…
Ingrediente necesare:
- 145 g unt
- 110 g zahăr tos
- 8 g zahăr vanilat
- 2 ouă
- Coajă rasă de lămâie
- 35 ml zeamă de lămâie
- 180 g făină
- 8 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 130 g lapte condensat
- 35 ml zeamă de lămâie
- Coajă de lămâie
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Adăugăm untul topit și răcit, zeama și coaja de lămâie și omogenizăm. La final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute.
Pentru glazură, amestecăm bine ingredientele necesare.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească un pic după care îndepărtăm marginile tăvii și decorăm cu glazură și coajă rasă de lămâie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!