Rețetă fulger, cu imagini – Prăjitură de casă moale și pufoasă – Prăjitură cu afine – Tartă de casă cu afine gata imediat
Ingrediente necesare:
- 200 g unt moale
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 300 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 70 ml lapte
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 450 g afine și aproximativ 1 lingură plină de amidon
Alte ingrediente necesare:
- 100-200 ml frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- Zahăr pudră
- Afine pentru decor
Mod de preparare:
Punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm spumă. Mixând continuu, încorporăm și câte un ou după care încorporăm și vanilia și 1 praf de sare. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm bine, încorporând și laptele și zeama de lămâie. Amestecăm afinele cu amidonul.
Tapetăm o tavă de 26 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Peste aluat punem jumătate din cantitatea de afine și acoperim cu aluatul rămas. Punem afinele rămase deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcorească un pic, îndepărtăm marginile tăvii și o lăsăm să se răcească complet.
Mixăm frișca spumă tare, adăugând și zahărul vanilat. Întindem frișca pe mijlocul prăjiturii și decorăm cu afine și zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!