Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă cu aluat răzuit și gem – Prăjitură aromată și delicată, cu cremă de iaurt și fructe
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 230 g făină
- 50 g zahăr
- 130 g unt
- 1 ou
- 4 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 240 g iaurt grecesc
- 13 g amidon
- 40 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 albuș
- 40 g zahăr
- 3 linguri gem
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul, bucățelele de unt, praful de copt, oul și frământăm un aluat omogen. Împărțim aluatul în două părți. Învelim o parte în folie alimentară și dăm la frigider. Transferăm aluatul rămas în tava tapetată cu hârtie de cop și formăm un blat uniform. Înțepăm blatul în mai multe locuri cu o furculiță.
Pentru umplutură, punem iaurtul într-un bol. Adăugăm amidonul, zahărul tos și cel vanilat și amestecăm. Într-un alt bol, mixăm albușul spumă tare adăugând și un pic de zahăr. Transferăm spuma în compoziția cu iaurt și amestecăm cu grijă, folosind spatula.
Peste aluatul din tavă întindem gemul. Peste gem întindem umplutura. Scoatem aluatul din frigider și îl dăm prin răzătoare, direct peste stratul de umplutură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!