Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu aluat puțin și umplutură multă – Prăjitură de casă aromată și delicioasă – Se prepară din 4 mere și 3 ouă…
Ingrediente necesare:
- 4 mere
- 3 ouă
- 70 g zahăr
- 4 g zahăr vanilat
- 100 ml lapte
- 50 g unt topit
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 20 g zeamă de lămâie
- Zahăr pudră
- Scorțișoară, gem de caise
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Într-un alt bol amestecăm laptele cu un praf de sare și cu untul topit. Încorporăm în compoziția de gălbenușuri.
Curățăm merele și le tăiem în felii cât mai subțiri. Turnăm zeamă de lămâie peste ele, amestecăm și punem deoparte.
Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt în aluat. Adăugăm merele și amestecăm bine. Opțional, putem adăuga și scorțișoară. Transferăm compoziția într-o tavă de 20 cm tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 55 de minute. După ce se răcorește un pic, scoatem prăjitura din tavă și îndepărtăm hârtia de copt. O lăsăm să se răcească complet după care o ungem cu gem și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!