Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cheesecake cu sos de zmeură – Prăjitură de casă fină și aromată (cu cremă de brânză) – Rețetă simplă, cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare:
- 200 g biscuiți
- 80 g unt topit și răcit
- 600 g cremă de brânză
- 180 g zahăr
- 200 g smântână
- 2 linguri esență de vanilie
- Coajă rasă de lămâie
- 4 ouă
- 1 lingură amidon
Ingrediente necesare pentru sosul de zmeură:
- 250 g zmeură
- 3-4 linguri zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm compoziția într-o tavă de 24 cm tapetată cu hârtie de copt. Formăm un blat uniform și dăm tava la frigider pentru 30 de minute.
Punem crema de brânză într-un bol, adăugăm smântâna, zahărul, vanilia și mixăm până la omogenizare. Încorporăm și coaja de lămâie și câte un ou, mixând continuu. La final încorporăm și amidonul cernut.
Transferăm compoziția în tavă și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 1 oră. După coacere, lăsăm tortul să se răcorească în cuptor, cu ușa întredeschisă. Scoatem tortul din cuptor și după ce se răcește complet îl dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 3-4 ore.
Punem zmeura într-un vas, adăugăm zahărul, zeama de lămâie și punem pe foc. Amestecăm și după ce dă în clocot, fierbem sosul timp de 5-10 minute. După ce se îngroașă, trecem sosul printr-o strecurătoare pentru a elimina semințele.
Îl transferăm pe un platou, îl decorăm cu zmeură și îl servim cu sosul pregătit.
Savurați cu poftă! Poftă bună