Rețetă rapidă, cu imagini – Chec de casă fraged și pufos, moale și suculent – Guguluf delicios și aromat (cu mandarine și glazură dulce-acrișoară)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr tos
- 3 ouă
- 250 g cremă de brânză Quark sau brânză de vaci cu conținut redus de grăsime
- 350 g mandarine
- 300 g făină
- 50 g amidon
- 6 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g zahăr pudră
- 2-3 linguri zeamă de mandarine
Mod de preparare:
Punem untul și zahărul tos într-un bol. Mixăm spumă după care încorporăm treptat ouăle, mixând continuu. Adăugăm și crema de brânză, feliile de mandarine și amestecăm cu o spatulă.
La final încorporăm și făina cernută împreună cu amidonul și cu praful de copt. Ungem cu unt și tapetăm cu făină tavă și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 60-65 minute.
După coacere, răsturnăm checul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.
Pentru glazură, amestecăm ingredientele necesare până la omogenizare după care turnăm deasupra checului.
Savurați cu poftă! Poftă bună!