Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chec de casă fraged și aromat (cu Stracciatella) – Rețetă rapidă, simplă și delicioasă, cu adevărat delicioasă

Ingrediente necesare:

  • 3 ouă
  • 220 g zahăr
  • 230 g iaurt
  • 150 ml ulei
  • 300 g făină
  • 2,5 lingurițe praf de copt
  • 50 g ciocolată (bucățele mici)
  • 150 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță ulei de cocos

Mod de preparare:

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă, adăugăm 1 praf de sare și mixăm în continuare până obținem o spumă tare. Peste gălbenușuri adăugăm zahărul, iaurtul și mixăm bine. Adăugăm și uleiul după care încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. Adăugăm și bucățelele mici de ciocolată și omogenizăm.

La final, folosim o spatulă și încorporăm și spuma de albușuri. Transferăm compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.

După coacere, lăsăm checul să se răcorească pentru 10 minute după care îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească complet.

Pentru glazură, punem bucățelele de ciocolată neagră pe baie de aburi. Adăugăm și uleiul de cocos și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura deasupra checului.

Savurați cu poftă! Poftă bună!