Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă bogat în ciocolată – Rețetă simplă și rapidă, gata imediat – Se prepară din 60g făină, 500g mascarpone, 6 ouă, 300g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 60 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 50 g amidon alimentar
- 20 g pudră de cacao
- 1 praf de sare
- 6 ouă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
- 500 g mascarpone
- 80 g ciocolată neagră, topită
- 1 praf de sare
- Lapte – opțional
- 150 g zahăr pudră
- 6 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru decor:
- 50 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 170 de grade și tapetăm două tăvi de 23 cm cu hârtie de copt. Cernem făina, zahărul pudră, amidonul și pudra de cacao într-un bol. Adăugăm sarea și amestecăm bine.
Separat, mixăm spumă tare albușurile după care încorporăm gălbenușurile, mixând timp de 1-2 minute, până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Cernem amestecul de ingrediente uscate peste ouă, în mai multe tranșe, amestecând continuu cu mișcări ușoare și folosind spatula.
Împărțim compoziția în cele două tăvi pregătite. Dăm tăvile la cuptorul pentru aproximativ 15 minute. Ulterior, îndepărtăm hârtiile de copt și lăsăm blaturile să se răcească.
Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca lichidă împreună cu întăritorul. Punem mascarpone într-un alt bol. Adăugăm și ciocolata topită, 1 praf de sare și amestecăm până la omogenizare. Dacă este necesar, adăugăm un pic de lapte, cât să obținem o compoziție fină care se poate amesteca ușor. Adăugăm și zahărul pudră și omogenizăm. Încorporăm și pudra de cacao iar la final încorporăm frișca bătută.
Asamblare: peste primul blat întindem un strat de cremă de 2 cm. Acoperim cu al doilea blat și întindem un strat subțire de cremă pe suprafața și pe marginile tortului. Dăm tortul la frigider pentru 30-60 minute.
Ulterior, punem crema rămasă pe mijlocul tortului și o întindem treptat pe suprafața și pe marginile tortului. Decorăm marginile cu ciocolată rasă și dăm tortul la frigider pentru minim 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!