Choux a la creme – Se prepară din 200g făină, 350 ml lapte, 70 g unt, 5 ouă, 130g zahăr, 200 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 100 ml apă
- 350 ml lapte
- 5 ouă
- 70 g unt
- 130 g zahăr tos
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Încălzim într-un vas apa și 100 ml de lapte. Adăugăm cubulețele de unt și fierbem, amestecând bine. Luăm vasul de pe foc, adăugăm 100 g de făină și amestecăm bine, până obținem un aluat neted și omogen. Amestecând continuu, adăugăm treptat 3 ouă bătute.
După omogenizare, formăm cojile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-22 de minute. În timpul coacerii nu deschidem ușa cuptorului. După ce cojile îți dublează mărimea, le înțepăm cu o scobitoare și le dăm înapoi la cuptor pentru încă câteva minute. Le lăsăm să se răcească pe un grătar.
Pentru cremă, punem 100 g de făina într-un vas. Adăugăm 250 ml lapte și omogenizăm, având grijă să nu rămână cocoloașe. Adăugăm 100 g zahăr tos și 2 plicuri zahăr vanilat, 2 gălbenușuri și fierbem, amestecând, până crema se îngroașă. Mixăm spumă tare 2 albușuri după care încorporăm spuma în crema rece. Separat, mixăm frișca spumă tare împreună cu 2 linguri de zahăr.
Tăiem căpăcelele cojilor, le umplem cu cremă și frișcă după care punem căpăcelele înapoi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!