Rețetă cu imagini, gata imediat – Prăjitură de casă în 2 culori “Tablă de șah” – Prăjitură simplă, cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 6 ouă
- 320 g unt
- 320 g zahăr tos
- 290 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 30 g pudră de cacao
- 700 ml gem de caise
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- 3 linguri pudră de cacao
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluatul alb, punem 3 ouă într-un bol. Adăugăm 160 g de zahăr și mixăm spumă. Încorporăm și 160g de unt moale, după care 160 g de făină cernută și 1 linguriță de praf de copt. Transferăm aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coacem la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20-25 minute.
Pentru aluatul cu cacao, punem 3 ouă într-un bol. Adăugăm 130 g de zahăr și mixăm spumă. Încorporăm și 160g de unt moale, după care 160 g de făină cernută, pudra de cacao și 1 linguriță de praf de copt. Coacem la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20-25 minute.
După ce blaturile se răcesc, uniformiză marginile. Le punem una peste alta și tăiem în fâșii. Pe un platou, punem o fâșie de blat alb. Ungem marginea cu gem și lipim de ea o fâșie de blat cu cacao. Ungem marginea cu gem. Pe un rând punem în total 4 fâșii. Repetăm și formăm prăjitura după cum se vede în imaginile de mai jos.
Pentru glazură, amestecăm zahărul pudră cu pudra de cacao, untul moale și 3 linguri de apă fierbinte. Omogenizăm bine după care turnăm glazura pe prăjitură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!