La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă în 2 culori “Tablă de șah” – Prăjitură simplă, cremoasă și delicioasă – Rețetă cu imagini, gata imediat

Rețetă cu imagini, gata imediat – Prăjitură de casă în 2 culori “Tablă de șah” – Prăjitură simplă, cremoasă și delicioasă

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 6 ouă
  • 320 g unt
  • 320 g zahăr tos
  • 290 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 30 g pudră de cacao
  • 700 ml gem de caise

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Pentru aluatul alb, punem 3 ouă într-un bol. Adăugăm 160 g de zahăr și mixăm spumă. Încorporăm și 160g de unt moale, după care 160 g de făină cernută și 1 linguriță de praf de copt. Transferăm aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coacem la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20-25 minute.

Pentru aluatul cu cacao, punem 3 ouă într-un bol. Adăugăm 130 g de zahăr și mixăm spumă. Încorporăm și 160g de unt moale, după care 160 g de făină cernută, pudra de cacao și 1 linguriță de praf de copt. Coacem la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20-25 minute.

După ce blaturile se răcesc, uniformiză marginile. Le punem una peste alta și tăiem în fâșii. Pe un platou, punem o fâșie de blat alb. Ungem marginea cu gem și lipim de ea o fâșie de blat cu cacao. Ungem marginea cu gem. Pe un rând punem în total 4 fâșii. Repetăm și formăm prăjitura după cum se vede în imaginile de mai jos.

Pentru glazură, amestecăm zahărul pudră cu pudra de cacao, untul moale și 3 linguri de apă fierbinte. Omogenizăm bine după care turnăm glazura pe prăjitură.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate