Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu brânză dulce și căpșuni – Prăjitură cremoasă și aromată, gata imediat
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr tos
- 5 linguri făină
- 500 g brânză de vaci
- 6 linguri și jumătate zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic gelatină instant
- 300 ml frișcă lichidă
- 7 linguri gem de căpșuni
- 500 g căpșuni
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile împreună cu 3 linguri de zahăr tos până obținem o compoziție spumoasă și cremoasă. Separat, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat 2 linguri de zahăr tos. Încorporăm spuma de albușuri în compoziția cu gălbenușuri, folosind o spatulă. Încorporăm și făina cernută și transferăm compoziția într-o tavă de 24 cm unsă cu unt și tapetată cu făină.
Coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 140-160 grade, timp de 30-35 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească după care îl tăiem în două.
Pentru stratul cu brânză, punem brânza, 6 linguri de zahăr pudră și zahărul vanilat într-un bol. Mixăm până la omogenizare. Încorporăm și gelatina dizolvată într-un pic de lapte. La final, încorporăm și frișca bătută spumă tare.
Punem primul blat înapoi în tavă și îl ungem cu gem. Întindem jumătate din crema de brânză peste stratul de gem. Peste brânză punem bucățelele de căpșuni și le acoperim cu crema de brânză rămasă. Ungem și al doilea blat cu gem și, cu partea unsă în jos, acoperim crema. Pudrăm cu zahăr pudră și decorăm în continuare după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!