Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Negresă Americană (Brownie) – Prăjitură de casă bogată în ciocolată – Ușor crocantă la exterior, moale la interior
Ingrediente necesare:
- 220 g unt
- 220 g ciocolată neagră minim 60%
- 150 g zahăr
- 100 g zahăr brun
- 4 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 650 g făină
- 30 g pudră de cacao
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 180 de grade și tapetăm o tavă de 23*23 cm cu hârtie de copt. Punem untul într-un vas. Îl topim pe foc mic după care adăugăm bucățelele de ciocolată. Încălzim, amestecând până la omogenizare. Lăsăm compoziția deoparte, să se răcească.
Punem zahărul tos și cel brun într-un vas. Adăugăm ouăle, zahărul vanilat, sarea și mixăm la viteză mare timp de 5-8 minute, până zahărul se dizolvă și obținem o compoziție deschisă la culoare. Adăugăm untul cu ciocolată, făina cernută și pudra de cacao și amestecăm ușor, cu o spatulă.
Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem prăjitura timp de 35 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!