Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Înghețată de casă ca la McDonald’s – Se prepară din doar 3 ingrediente și este absolut delicioasă
Ingrediente necesare:
- 500 ml frișcă lichidă
- 300 g lapte condensat (îndulcit)
- 2 linguri zahăr vanilat
Pentru sosul de căpșuni:
- 250 g căpșuni
- 80 g zahăr
Pentru sosul de caramel:
- 2 linguri apă
- 100 g zahăr
- 150 ml frișcă lichidă
- 20 g unt
- 1 praf de sare
Pentru sosul de ciocolată:
- 70 g ciocolată neagră
- 150 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Punem într-un bol frișca lichidă, zahărul vanilat și laptele condensat. Mixăm cu blenderul vertical după care împărțim compoziția în două pungi a câte 1,2 L. Închidem bine pungile, aplatizăm și dăm la congelator pentru minim 6 ore.
Ulterior, rupem în bucățele pe care pe punem în robotul de bucătărie. Lăsăm deoparte timp de 5 minute după care măcinăm până obținem o consistență cremoasă. Servim în pahare, alături de sosul preferat.
Pentru sosul de căpșuni, punem bucățelele de căpșuni într-un vas. Adăugăm zahărul și fierbem, amestecând periodic. După ce dă în clocot, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească. Putem servi sosul cu bucățelele de fructe în el sau îl putem pasa cu blenderul vertical.
Pentru sosul de caramel, punem apa într-un vas mai mare. Adăugăm zahărul într-un strat cât mai uniform și punem pe foc mediu, până zahărul se caramelizează și capătă o culoare frumoasă. Din când în când, scuturăm ușor vasul dar nu amestecăm cu lingura.
Încălzim frișca lichidă și o turnăm peste caramelul din vas. După ce spuma ce se formează se împrăștie un pic, adăugăm untul și sarea. Omogenizăm și lăsăm să se răcească.
Pentru sosul de ciocolată, topim bucățelele de ciocolata pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă. Lăsăm să se răcească.
Servim înghețata cu sosul preferat (rece).
Savurați cu poftă! Poftă bună!