Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Gogoși de casă moi și pufoase – Se prepară din 600g făină, 100g unt, 300 ml lapte, 50g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 8 gălbenușuri
- 100 g unt
- 30 g drojdie proaspătă
- 300 ml lapte
- 50 g zahăr pudră
- 2 linguri esență de rom
- 1 praf de sare
- 1 lămâie
- 500 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în 100 ml de lapte cald, împreună cu 80g făină și 1 lingură de zahăr pudră. Lăsăm la loc cald până drojdia se activează.
Mixăm spumă 30 g zahăr pudră împreună cu gălbenușurile. Adăugăm esența de rom, coaja de lămâie și amestecăm.
Cernem 250g de făină într-un bol mai mare. Adăugăm 200 ml lapte și amestecăm. adăugăm ouăle, 1 praf de sare, amestecul de drojdie și începem să frământăm. Treptat încorporăm și untul topit (dar nu fierbinte. După ce obținem un aluat omogen și moale, acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la loc cald, la dospit, timp de 1 oră.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem la o grosime de 1,5 cm. decupăm gogoșelele, folosind o formă rotundă de 7 cm sau un pahar.
Le prăjim în ulei încins, pe foc mediu, sub capac până capătă o culoare frumoasă pe o parte. Le întoarcem și le prăjim și pe cealaltă parte, fără capac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!