Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cozonac cu cacao – Se prepară din 600g făină, 4 ouă, 250 ml lapte, 250g unt, 200g zahăr și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 600 g făină
- 3 ouă
- 3 linguri ulei
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 50 g drojdie
- 250 ml lapte
- 1 ou pentru uns
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 4 linguri pudră de cacao
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și zahărul vanilat în laptele cald. Lăsăm amestecul deoparte timp de câteva minute, la loc cald, până drojdia se activează.
Cernem făina într-un bol, adăugăm amestecul de drojdie, uleiul, ouăle și frământăm un aluat omogen și moale. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la dospit, la loc cald, pentru 1 oră.
Între timp, pregătim umplutura. Topim untul într-un vas. Adăugăm zahărul și amestecăm până se dizolvă. Adăugăm și pudra de cacao și amestecăm bine, până la omogenizare. Împărțim compoziția în 3 părți egale.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl împărțim în 3 părți egale. Întindem fiecare bucată de aluat într-un dreptunghi și ungem cu câte o porție de cremă de cacao. Rulăm după care împletim.
Transferăm cozonacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl ungem cu ou bătut. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 35-40 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!