Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chec de casă (cu fructe uscate și nucă) – Chec fraged, moale și aromat, cu adevărat delicios
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 150 g zahăr tos
- 150 g făină
- 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
- 100 g stafide
- 50 g caise uscate
- 50 g prune uscate
- 100 g nucă
Mod de preparare:
Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă și albicioasă. Adăugăm stafidele, bucățelele de caise uscate și de prune uscate, bucățelele de nucă și amestecăm.
Separat, mixăm spumă tare albușurile după care încorporăm spuma în compoziția cu fructe, amestecând ușor cu spatula. La final, încorporăm și făina cernută și bicarbonatul.
Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă de chec tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade și coacem checul timp de 30 de minute.
Ulterior, îl lăsăm să se răcească în tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!