Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Prăjitură cu cremă de ciocolată și cremă cu brânză dulce – Prăjitură cu foi de plăcintă
Ingrediente necesare:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 100 ml ulei pentru uns
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 g brânză de vaci
- 15 g griș
- 80 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 plic zahăr vanilat
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml lapte
- 1 plic budincă de ciocolată
- 80 g zahăr pudră
- 15 g pudră de cacao
- 100 h ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru umplutură, punem brânza într-un bol. Adăugăm zahărul pudră, grișul, zahărul vanilat, oul întreg, coaja de lămâie și omogenizăm bine. Dăm la frigider.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu pudra de cacao și zahărul. Amestecând continuu, încorporăm și 100 ml de lapte. Punem laptele rămas la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm amestecul de budincă și fierbem până se îngroașă. Luăm budinca de pe foc, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Tăiem foile în două, ca să încapă în tavă. Ungem tava cu ulei, punem prima foaie și o ungem cu ulei. Punem încă o foaie pe care o ungem cu ulei. Punem încă o foaie peste care punem jumătate din crema de ciocolată. Punem încă 3 foi unse peste care punem jumătate din umplutura de brânză.
Repetăm straturile: 2 foi, crema, 2 foi, umplutura și ultimele 2 foi. Ungem și ultima foaie cu un strat generos de ulei. Înțepăm cu un băț de frigărui, din loc în loc. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 17 minute aproximativ. Ulterior, reducem temperatura la 170 de grade și mai coacem timp de 25 minute aproximativ.
Lăsăm să se răcească timp de 20 de minute, după care putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!