Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Tort Dobonetti – Tort rapid de casă, cu foi fragede și moi (și cremă savuroasă de ciocolată!)

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 6 gălbenușuri
  • 6 albușuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g făină
  • 50 g amidon alimentară
  • 50 g unt topit

Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budincă de ciocolată
  • 100 g ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingură esență de rom
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g unt

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 60 g ciocolată neagră
  • 60 g ciocolată cu lapte
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Pentru cremă,
amestecăm praful de budincă cu 100 g zahăr pudră, 100 ml lapte și omogenizăm. Punem laptele rămas la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm amestecul cu budincă și, amestecând continuu, fierbem până budinca se îngroașă. Luăm de pe foc, adăugăm ciocolata, esența de rom, gălbenușurile și amestecăm repede, până la omogenizare. Lăsăm crema să se răcească, amestecând-o din când în când.

Pentru foi, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Separat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul pudră. Adăugăm untul topit, omogenizăm după care turnăm compoziția peste spuma de albușuri. Cernem și amidonul în bol și amestecăm ușor cu spatula. La final cernem și făina în bol și omogenizăm.

Pentru a coace foile, vom folosi baza de la 2 tăvi de 22 cm. Tapetăm cu hârtie de copt și transferăm cam 2 polonice din aluat pe fiecare. Uniformizăm și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 10-12 minute. Procedăm la fel și coacem în total 6 foi.

Pentru cremă, mixăm untul spumă. Adăugăm treptat budinca rece și mixăm continuu, până la omogenizare. Dăm crema la frigider pentru 1 oră.

Ulterior, umplem foile cu crema de ciocolată. Punem cam 2-3 linguri pe fiecare foaie. Dăm tortul la frigider peste noapte. Punem și crema rămasă la frigider.

A doua zi, răsturnăm tortul pe cealaltă parte, cu mare grijă. Cu un cuțit ascuțit, uniformizăm frumos marginile după care învelim marginile cu crema rămasă. Dăm tortul la congelator până pregătim glazura.

Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi, împreună cu untul. Amestecăm până la omogenizare și lăsăm glazura să se răcească până la temperatura camerei. O turnăm pe suprafața tortului.

Savurați cu poftă! Poftă bună!