Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Tort de casă fără coacere – Prăjitură de casă cu lichior, aromată și delicată – Se prepară din 250g biscuiți, 250g mascarpone, 400 ml frișcă lichidă și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 250 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt topit

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 400 ml frișcă lichidă minim 30%
  • 250 g mascarpone
  • 80 g zahăr pudră
  • 80 g ciocolată cu lapte, topită
  • 100 ml Baileys sau alt lichior cremos
  • 1 linguriță pastă de vanilie sau zahăr vanilat
  • 1 plic și jumătate gelatină Fix de la Dr. Oetker

Pentru această rețetă am folosit o tavă rotundă de 22 cm, cu pereții detașabili și tapetată cu hârtie de copt.

Mod de preparare:

Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit, transferăm compoziția în tavă și formăm un blat uniform. Dăm tava la congelator până pregătim crema.

Pentru cremă, punem mascarpone într-un bol. Adăugăm un pic de pastă de vanilie, zahărul pudră, lichiorul și mixăm până la omogenizare. Încorporăm și ciocolata topită.

Separat, mixăm frișca spumă. Adăugăm și gelatina, mixând continuu până obținem o spumă tare. Încorporăm frișca în crema cu ciocolată, folosind o spatulă.

Transferăm crema peste blatul din tavă și uniformizăm frumos. Dăm tava la frigider pentru minim 3 ore.

Ulterior, îndepărtăm inelul tăvii și decorăm cu pudră de cacao și/ sau după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!