Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Salam de biscuiți cu nucă (sau stafide) – Rețetă foarte foarte simplă și aromată
Ingrediente necesare:
- 300 g biscuiți (bucățele mai mari)
- 250 g biscuiți măcinați
- 200 g unt
- 200 g zahăr tos
- 80 g stafide sau nucă tocată grosier
- 150 ml lapte
- 100 ml cafea fiartă
- 30 g pudră de cacao
- Esență de rom și de vanilie
- Zahăr pudră sau fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Amestecăm zahărul cu pudra de cacao. Punem laptele și cafeaua într-un vas și punem pe foc. Încălzim, adăugăm zahărul amestecat cu pudra de cacao și untul. Încălzim compoziția, amestecând, până la omogenizare. Opțional, adăugăm și vanilie și/sau rom.
Punem biscuiții măcinați într-un bol. Adăugăm bucățelele de biscuiți, nuca și turnăm deasupra amestecul fierbinte de lapte, cafea și cacao. Amestecăm cu o lingură de lemn și lăsăm deoparte, până compoziția se răcește un pic.
Punem o bucată mare de folie alimentară pe suprafața de lucru. Transferăm compoziția pe folie și modelăm salamul. Învelim salamul de biscuiți în folie, răsucind capetele. Dăm la frigider pentru 3-4 ore. Putem face un salam mai mare sau două mai mici.
Ulterior, dăm salamul fie prin zahăr pudră fie prin fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!