Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă cu brânză dulce și cremă de lămâie (Cheesecake cu lămâie) – Rețetă rapidă, fără coacere, de nota 10
Ingrediente necesare:
- 100 g pișcoturi
Ingrediente necesare pentru sirop:
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 50 g zahăr tos
- 10 g zahăr vanilat
- 100 ml apă
Ingrediente necesare pentru umplutura cu brânză:
- 500 ml frișcă lichidă, minim 30%
- 250g mascarpone
- 80 g zahăr pudră
- 16 g gelatină pudră dizolvată în 80 mml apă
- Coajă rasă de lămâie și de lime, după gust
Ingrediente necesare pentru crema de lămâie:
- Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie medie
- 60 g zahăr tos
- 150 g unt
- 1 ou mare
Pentru această rețetă folosim o tavă rotundă de 22 cm, cu pereți detașabili.
Mod de preparare:
Pentru sirop, punem zahărul într-un vas. Adăugăm apa, zahărul vanilat și zeama de lămâie și punem pe foc și aducem siropul până la punctul de fierbere. Luăm de pe foc.
Pentru crema de lămâie, punem zahărul, coaja și zeama de lămâie într-un bol termorezistent. Punem bolul pe baie de aburi. Amestecăm și încălzim până zahărul se dizolvă, după care luăm de pe baia de aburi. Adăugăm untul și amestecăm până untul se topește complet. Adăugăm oul bătut, amestecând continuu. Punem înapoi pe baie de aburi și amestecăm până se îngroașă.
Trecem compoziția printr-o strecurătoare măruntă, pentru a obținem o cremă fină.
Pentru umplutura de brânză, amestecăm gelatina cu apa caldă, lăsăm să se umfle după care o dăm la cuptorul cu microunde și o încălzim până se dizolvă.
Punem mascarpone într-un vas, adăugăm coaja de lămâie și de lime, zahărul pudră și mixăm până la omogenizare și până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm gelatina și mixăm bine. Treptat încorporăm și frișca bătută spumă tare, folosind o spatulă.
Trecem pișcoturile prin sirop și le punem în tavă. Peste stratul de pișcoturi turnăm umplutura cu mascarpone și frișcă. Punem deasupra crema de lămâie, cu o lingură, după care amestecăm ușor suprafața tortului, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Dăm tortul la frigider pentru minim 3 ore. Ulterior, îndepărtăm pereții tăvii.
Savurați cu poftă! Poftă bună!