Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Tartă (Tort) de casă aromat și delicios, cu fructe – Rețetă rapidă și deosebită
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă mari
- 140 g zahăr tos
- 140 g făină
- 100 g unt topit (nu fierbinte)
Alte ingrediente necesare:
- 1 plic budincă, la alegere (fiartă în 450 ml lapte)
- Fructe după gust
- 1 plic gelatină express de la Dr Oetker
Pentru acest tort am folosit o tavă de 29 cm
Mod de preparare:
Pentru blat, începem să mixăm albușurile spumă. Treptat adăugăm zahărul și mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm, pe rând, gălbenușurile, mixând la viteză mică. Încorporăm și făina cernută, tot la viteză mică. La final, încorporăm untul topit, folosind o spatulă.
Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină. Transferăm aluatul în tavă și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20 de minute aproximativ. După ce se răcește, scoatem blatul din tavă și îl transferăm pe un platou.
Pregătim budinca, urmând instrucțiunile de pe ambalaj dar folosind doar 450 ml de lapte. După ce se îngroașă, o luăm de pe foc și o amestecăm până se răcește un pic. Transferăm budinca pe blat și uniformizăm. Lăsăm tortul deoparte timp de 10-15 minute după care putem decora cu fructele alese. Amestecăm gelatina cu apă fierbinte (cât scrie pe plic), până gelatina se dizolvă. Lăsăm să se răcorească un pic după care o turnăm peste stratul de fructe, începând de la mijloc.
Dăm tortul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!