Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjiturele rapide, din aluat foietaj – Se prepară din 500g aluat foietaj, 150g zahăr, scorțișoară și zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru 20-22 bucăți:
- 100-150 g zahăr tos
- Scorțișoară
- Zahăr vanilat
- 500 g aluat foietaj
Mod de preparare:
Presărăm suprafața de lucru cu un strat generos de zahăr. Punem aluatul peste stratul de zahăr și îl presărăm și pe el cu un strat de zahăr. Întindem aluatul într-un dreptunghi gros de 3-5 mm, adăugând zahăr peste și sub aluat. Important este să încorporăm zahărul în aluat.
Presărăm aluatul cu scorțișoară, după cum se vede în imaginea de mai jos. Pe cealaltă parte presărăm zahărul vanilat. Trecem cu sucitorul peste stratul de scorțișoară și zahăr vanilat, încorporându-le un pic în aluat.
Împăturim aluatul, după cum se vede în imaginea de mai jos: din ambele capete, până la mijloc. Împăturim cele două părți, învelim aluatul în folie de aluminiu și îl dăm la congelator pentru minim 30 de minute.
Ulterior, scoatem aluatul din folie și tăiem în felii de 1 cm grosime. Dăm prăjiturelele prin zahăr și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, păstrând o distanță suficientă între ele.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 210-220 grade, pentru 12-13 minute. Ulterior, scoatem tava din cuptor și întoarcem prăjiturelele repede, pe cealaltă parte. Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 5-6 minute.
Lăsăm prăjiturelele să se răcească după care le putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!