Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură la tavă, moale și cremoasă – Prăjitură de casă aromată și delicată, cu cremă delicioasă (lapte, unt și vanilie)
Ingrediente necesare pentru foi:
- 320 g făină
- 80 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 10 g bicarbonat de amoniu pentru prăjituri de la Dr. Oetker
- 1 ou mare
- 1 praf de sare
- 70 ml lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 450 ml lapte
- 70-80 g făină
- 20 g zahăr vanilat
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 1 linguriță pastă de vanilie – opțional
Mod de preparare:
Pentru foi, cernem făina într-un bol. Adăugăm untul moale și un praf de sare. Separat, amestecăm bicarbonatul de amoniu și un pic de lapte cald. În bolul cu făina adăugăm și oul, zahărul pudră și amestecul de bicarbonat de amoniu și lapte. Frământăm un aluat omogen, adăugând treptat și laptele rămas.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Formăm un baton și împărțim aluatul în 3 părți egale. Întindem fiecare bucată într-o foaie dreptunghiulară, de 25*35 cm. Transferăm prima foaie pe o tavă mare, o înțepăm cu o furculiță și o coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 7-9 minute. Procedăm la fel și coacem și celelalte 2 foi. Lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, punem laptele pe foc. Adăugăm făina și amestecăm foarte bine. Adăugăm și zahărul vanilat, amestecăm și fierbem compoziția până se îngroașă. Luăm vasul de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească. Între timp, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră, până se albește.
În spuma de unt încorporăm treptat compoziția cu lapte și făină, mixând continuu până la omogenizare. Opțional, putem adăuga și pastă de vanilie.
Umplem foile cu crema pregătită. Acoperim prăjitura cu folie de aluminiu și o dă la frigider peste noapte. A doua zi, decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!