La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitura Jerbo (Greta Garbo) – Prăjitură de casă cu foi fragede și moi (umplute cu gem de caise și nucă)

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitura Jerbo (Greta Garbo) – Prăjitură de casă cu foi fragede și moi (umplute cu gem de caise și nucă)

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 600 g făină
  • 250 g unt
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 150 ml lapte cald
  • 3 linguri smântână
  • 1 praf de sare
  • Coajă rasă de lămâie

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 800 g gem de caise
  • 300 g nucă măcinată
  • 200 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 200 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 50-70 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Pentru aluat, dizolvăm drojdia într-un pic de lapte cald, împreună cu 1 linguriță de zahăr și 2 lingurițe de făină. Lăsăm să se activeze. Cernem făina într-un bol. Adăugăm bucățelele de unt, gălbenușurile, smântâna, un praf de sare și zahărul pudră rămas, coaja de lămâie și drojdia activată. Frământăm un aluat omogen și moale, adăugând treptat și laptele rămas.

Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl mai frământăm un pic, formând o bilă. Împărțim aluatul în 4 părți egale din care întindem 4 foi, la mărimea tăvii.

Punem prima foaie în tava tapetată cu hârtie de copt și o ungem cu un strat de gem. Peste gem punem un strat de nucă amestecată cu zahărul pudră. Acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu gem și presărăm nucă cu zahăr deasupra. Repetăm straturile, ultimul strat fiind ultima foaie întinsă.

Înțepăm prăjitura, până jos, cu o furculiță. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-35 minute. Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească.

După ce se răcește, punem o tavă deasupra și o răsturnăm pe partea cealaltă.

Pentru decor, ungem prăjitura cu ciocolata neagră topită. Transferăm ciocolata albă topită într-un poș și tragem linii peste ciocolata neagră. La final, trecem ușor cu un cuțit deasupra stratului de ciocolată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

Noutăți

Cheesecake cu căpșuni (fără coacere) – Ușor și cremos, cu un blat crocant de biscuiți și o cremă fină de brânză

Noutăți

Fursecuri spirale – Desert jucăuș și delicios, cu aluat fraged în două culori – Crocante la exterior și ușor moi la interior

Noutăți

Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Un desert rafinat pentru momentele în care dorești un răsfăț deosebit

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate