La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitura “Greta Garbo” cu brânză dulce – Prăjitură fină și delicată, tare tare aromată – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitura “Greta Garbo” cu brânză dulce – Prăjitură fină și delicată, tare tare aromată – Rețetă de colecție

Ingrediente necesare pentru cele 3 foi:

  • 450 g făină
  • 180 g zahăr pudră
  • 120 g unt
  • 6 h praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 180 g smântână 20%

Alte ingrediente necesare:

  • 10 g pudră de cacao
  • 100 g gem de caise

Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:

  • 750 g brânză de vaci
  • 160 g zahăr tos
  • 2 ouă mari
  • 10 g zahăr vanilat
  • 2 linguri griș – aproximativ
  • Coajă rasă de lămâie

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • Un pic de ulei

Pentru această rețetă folosim o tavă de 24*36 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină.

Mod de preparare:

Pentru foi, cernem făina într-un bol. Adăugăm cubulețele de unt, zahărul pudră, praful de copt, un praf de sare, smântâna și frământăm un aluat omogen. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină, formăm un baton li îl tăiem în 2 părți inegale: 1/ 3 și 2/ 3.

În bucata mai mare de aluat încorporăm pudra de cacao, prin frământare. De asemenea, adăugăm și 1 lingură de smântână. Împărțim aluatul cu cacao în două părți egale. Întindem aluatul simplu la mărimea tăvii, transferăm foaia în tavă și o ungem cu un strat de gem.

Acoperim stratul e gem cu o foaie cu cacao, întinsă la mărimea tăvii. Înțepăm cu o furculiță, până jos.

Pentru umplutură, punem brânza într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, zahărul tos și cel vanilat, coajă rasă de lămâie. Omogenizăm foarte bine după care încorporăm treptat și albușurile bătute spumă. Încorporăm și grișul. Întindem umplutura astfel obținută peste foaia cu cacao.

Întindem și bucata rămasă de aluat și acoperim umplutura cu el. Înțepăm cu furculița și dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35 de minute. O lăsăm să se răcească complet.

Topim bucățelele de ciocolată în cuptorul cu microunde, în reprize de câte 30 de secunde, amestecând după fiecare repriză. Încorporăm și un pic de ulei. Procedăm la fel și cu ciocolata cu lapte.

Întindem ciocolata albă pe suprafața prăjiturii și transferăm ciocolata cu lapte într-un poș. Decorăm cu ciocolata cu lapte, trăgând linii subțiri după care tragem un cuțit deasupra, formând modelul.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate