La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă “Valurile Dunării” – Prăjitură fragedă și aromată, cu adevărat delicată – Rețetă cu imagini

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă “Valurile Dunării” – Prăjitură fragedă și aromată, cu adevărat delicată – Rețetă de nota 10 cu felicitări!

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 250 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă mari
  • 1 plic praf de copt
  • 20 g pudră de cacao
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 350 g vișine fără sâmburi
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g unt moale
  • 180 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 1-2 linguri ulei

Pentru această rețetă folosim o tavă de 24*36 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină.

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem untul moale într-un bol. Adăugăm un praf de sare, zahărul tos, 1 ou și mixăm până obținem o compoziție spumoasă. Încorporăm treptat și alternativ ouăle rămase și făina cernută împreună cu praful de copt, mixând continuu.

Separat, presărăm zahărul vanilat peste vișinele bine scurse.

Împărțim aluatul în două și punem o parte în tavă, uniformizând. Amestecăm aluatul rămas cu pudra de cacao și 1-2 linguri de lapte. Transferăm aluatul cu cacao în tavă și întindem uniform, peste aluatul alb. Punem vișinele deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-30 de minute.

Pentru cremă, amestecăm un pic de lapte cu zahărul vanilat, cu 2-3 lingurițe de zahăr pudră și cu praful de budincă. Omogenizăm bine, adăugăm laptele rămas și punem pe foc. Amestecând continuu, fierbem budinca până se îngroașă. O lăsăm să se răcească complet, acoperindu-i suprafața cu folie de aluminiu.

Mixăm untul spumă, împreună cu zahărul pudră până începe să se albească. Încorporăm treptat budinca, mixând până la omogenizare. Transferăm crema astfel obținută peste prăjitură și o uniformizăm frumos. Dăm prăjitura la frigider, pentru minim 30 de minute.

Topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu uleiul. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de cremă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate