Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă aromată și elegantă – Tort de casă rapid și delicios (cu blaturi moi, brânză dulce și piersicuțe)
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 6 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri apă
- Coajă rasă de lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 4 pișcoturi tăiate bucățele
- 150 g zahăr pudră
- 250 g mascarpone
- 250-300 ml frișcă lichidă
- 20 g gelatină express (pudră)
- 3 bucăți piersici
- 3 linguri gem de piersici
Ingrediente necesare pentru decor:
- 50 g migdale tocate grosier și prăjite
- Caise confiate
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Mixând continuu, încorporăm treptat și apa. Separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.
Punem spuma peste compoziția de gălbenușuri și omogenizăm cu grijă, folosind o spatulă. Încorporăm și făina cernută și coaja rasă de lămâie. Transferăm compoziția într-o tavă de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Lăsăm blatul să se răcească timp de câteva minute, după care îndepărtăm inelul tăvii și punem blatul pe un grătar. Lăsăm să se răcească complet.
Pentru cremă, mixăm frișca spumă tare încorporând treptat și gelatina. Mixăm timp de 5 minute după care adăugăm zahărul pudră, mascarpone și omogenizăm. Împărțim crema în două și dăm la frigider.
Tocăm în bucățele pișcoturile, curățăm piersicile de coajă și tocăm în cubulețe. Punem pișcoturile și caisele în jumătate din cremă și amestecăm.
Îndepărtăm hârtia de copt de pe blat și îl tăiem în două. întindem gemul peste primul blat. Peste gem întindem crema cu caise și pișcoturi, acoperim cu celălalt blat.
Transferăm 2-3 linguri din crema simplă într-un poș. Acoperim tortul cu crema rămasă după care decorăm marginile cu migdalele prăjite și suprafața cu crema din poș și caisele confiate. Dăm tortul la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!