Rețetă cu imagini, pas cu pas, în detaliu – Gogoși de casă fragede, moi, puhave și pufoase – Se prepară din 600g făină, 4 gălbenușuri, 400 ml lapte, 40g unt, 50g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 350-400 ml lapte cald
- 4 gălbenușuri
- 30 g drojdie proaspătă
- 40 g unt topit (nu fierbinte)
- 50 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- Coajă rasă de lămâie
- Esență de rom
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia într-un pic de lapte, adăugând și 1 linguriță de zahăr pudră și 1-2 lingurițe de făină. Lăsăm să se activeze.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, sarea, zahărul pudră rămas și cel vanilat, coaja de lămâie, esența de rom, amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen și moale, adăugând untul și treptat și laptele.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl mai frământăm un pic, modelându-l într-o bilă. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit pentru 30 de minute aproximativ.
După ce aluatul își dublează volumul, îl întindem în formă rotundă, la o grosime de 1,5-2 cm. Decupăm gogoșile cu o formă rotundă sau cu un pahar. Le acoperim cu un prosop de bucătărie și le lăsăm la dospit pentru 15-20 de minute.
Le prăjim în baie de ulei încins (170 grade, aproximativ), până se rumenesc frumos pe ambele părți. Până se rumenesc pe o parte, acoperim vasul cu capac. După ce le întoarcem, le prăjim fără capac.
Le servim cu gemul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!