La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Gogoși de casă fragede, moi, puhave și pufoase – Se prepară din 600g făină, 4 gălbenușuri, 400 ml lapte, 40g unt, 50g zahăr pudră și…

Rețetă cu imagini, pas cu pas, în detaliu – Gogoși de casă fragede, moi, puhave și pufoase – Se prepară din 600g făină, 4 gălbenușuri, 400 ml lapte, 40g unt, 50g zahăr pudră și…

Ingrediente necesare:

  • 600 g făină
  • 350-400 ml lapte cald
  • 4 gălbenușuri
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 40 g unt topit (nu fierbinte)
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Coajă rasă de lămâie
  • Esență de rom
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdia într-un pic de lapte, adăugând și 1 linguriță de zahăr pudră și 1-2 lingurițe de făină. Lăsăm să se activeze.

Cernem făina într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, sarea, zahărul pudră rămas și cel vanilat, coaja de lămâie, esența de rom, amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen și moale, adăugând untul și treptat și laptele.

Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl mai frământăm un pic, modelându-l într-o bilă. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit pentru 30 de minute aproximativ.

După ce aluatul își dublează volumul, îl întindem în formă rotundă, la o grosime de 1,5-2 cm. Decupăm gogoșile cu o formă rotundă sau cu un pahar. Le acoperim cu un prosop de bucătărie și le lăsăm la dospit pentru 15-20 de minute.

Le prăjim în baie de ulei încins (170 grade, aproximativ), până se rumenesc frumos pe ambele părți. Până se rumenesc pe o parte, acoperim vasul cu capac. După ce le întoarcem, le prăjim fără capac.

Le servim cu gemul preferat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate