Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Cornulețe fragede și gustoase (cu aromă de vanilie) – Cornulețe de casă ce se topesc în gură, rețetă de nota 10+

Ingrediente necesare:

  • 50 g migdale măcinate
  • 50 g nucă măcinată
  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt moale
  • 2 gălbenușuri

Alte ingrediente necesare:

  • 30 g zahăr vanilat
  • 50 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol. Adăugăm nuca, migdalele, sarea, zahărul, gălbenușurile, cubulețele de unt rece și frământăm un aluat omogen. Împachetăm aluatul astfel obținut în folie alimentată și îl dăm la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Ulterior, scoatem aluatul din folie și rupem câte o bucățică din el. formăm biluțe cu diametrul de 2 cm. aplatizăm biluțele între palme și subțiem ușor capetele. În acest fel formăm cornulețele pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. După coacere, amestecăm zahărul vanilat cu cel pudră și cernem amestecul peste cornulețe.

Se pot păstra mai mult timp, într-o cutie cu capac.

Savurați cu poftă! Poftă bună!