Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Cornulețe fragede și gustoase (cu aromă de vanilie) – Cornulețe de casă ce se topesc în gură, rețetă de nota 10+
Ingrediente necesare:
- 50 g migdale măcinate
- 50 g nucă măcinată
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 200 g unt moale
- 2 gălbenușuri
Alte ingrediente necesare:
- 30 g zahăr vanilat
- 50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm nuca, migdalele, sarea, zahărul, gălbenușurile, cubulețele de unt rece și frământăm un aluat omogen. Împachetăm aluatul astfel obținut în folie alimentată și îl dăm la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Ulterior, scoatem aluatul din folie și rupem câte o bucățică din el. formăm biluțe cu diametrul de 2 cm. aplatizăm biluțele între palme și subțiem ușor capetele. În acest fel formăm cornulețele pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. După coacere, amestecăm zahărul vanilat cu cel pudră și cernem amestecul peste cornulețe.
Se pot păstra mai mult timp, într-o cutie cu capac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!