La Cafea
joi, iunie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Cel mai bun Tiramisu de casă, pe cuvânt de cercetaș – Se prepară din 6 ouă, 6 linguri făină, 500g mascarpone, 400 ml frișcă lichidă, 200 ml cafea și…

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Cel mai bun Tiramisu de casă, pe cuvânt de cercetaș – Se prepară din 6 ouă, 6 linguri făină, 500g mascarpone, 400 ml frișcă lichidă, 200 ml cafea și…

Ingrediente necesare:

  • 6 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri apă
  • 6 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri făină

Ingrediente necesare pentru siropul de zahăr:

  • 50 ml apă
  • 100 g zahăr

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 3 gălbenușuri
  • 500 g mascarpone
  • 3 foi gelatină
  • 350 ml și 50 ml frișcă lichidă

Ingrediente necesare pentru siropul de cafea:

  • 200 ml cafea neagră
  • 50 g zahăr
  • 40 ml esență de rom

Mod de preparare:

Pentru foi, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Încorporăm și apa, mixând până obținem o compoziție albicioasă. Separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.

Peste spumă punem compoziția de gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă. Cernem și făina în bol, în două tranșe. Omogenizăm după fiecare tranșă.

Tapetăm o tavă mai mică cu hârtie de copt. Transferăm în ea jumătate din compoziția pregătită anterior, uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 de minute aproximativ. Scoatem foaia pe un grătar, o lăsăm să se răcească. Tapetăm tava cu hârtie de copt și coacem și a doua foaie. Le lăsăm să se răcească, îndepărtând hârtiile de copt de pe ele.

Pentru siropul de zahăr, punem ingredientele într-un vas. Punem vasul pe foc mediu și fierbem până zahărul se dizolvă complet. După ce dă în clocot, fierbem siropul timp de 3 minute. Luăm vasul de pe foc.

Mixăm un pic gălbenușurile după care adăugăm treptat siropul fierbinte, mixând continuu până compoziția se răcește complet (cam 5 minute). Turnăm compoziția peste 500 g mascarpone și omogenizăm.

Punem gelatina în apă rece. Punem pe foc 50 ml frișcă lichidă. Când este aproape de punctul de fierbere, luăm de pe foc și adăugăm foile de gelatină bine stoarse. Omogenizăm bine după care turnăm compoziția în amestecul de mascarpone, mixând continuu.

Mixăm frișca lichidă (350g) spumă tare și adăugăm în ea crema. Omogenizăm cu grijă, folosind spatula. Dăm crema la frigider.

Pentru siropul de cafea, punem ingredientele într-un vas. Punem vasul pe foc și aducem compoziția până la punctul de fierbere.

Asamblare: punem prima foaie în tavă și o însiorpăm cu jumătate din siropul de cafea. Întindem jumătate din cremă deasupra, acoperim cu cealaltă foaie. Însiropăm cu siropul rămas și acoperim cu crema rămasă.

Pentru decor, pudrăm cu pudră de cacao. Dăm prăjitura la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

Noutăți

Nectar de caise – Nectar de caise natural, făcut în casă – Fără conservanți, fără minuni

Noutăți

Dulceață de pepene (galben sau roșu) – Dulceață foarte aromată, foarte delicată – 1 kg zahăr, 1 kg miez de pepene, zeama de la 3 lămâi

Noutăți

Rețetă pentru iarnă – Dulceață de nuci verzi – Rețetă tradițională, cum se făcea pe vremuri

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate