La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Tiramisu la tavă, cu Nutella – Se prepară din 300g pișcoturi, 3 gălbenușuri, 3 linguri zahăr, 750g masarpone și…

Rețetă rapidă și aromată, explicată pas cu pas, cu imagini – Tiramisu la tavă, cu Nutella – Se prepară din 300g pișcoturi, 3 gălbenușuri, 3 linguri zahăr, 750g masarpone și…

Ingrediente necesare:

  • 250-300 g pișcoturi
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri zahăr
  • 650 ml frișcă lichidă
  • 750 g mascarpone
  • 250-300 ml lapte
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 g cremă de alune (Nutella)
  • Pudră de cacao

Mod de preparare:

Pentru cremă, punem gălbenușurile pe baie de aburi, împreună cu zahărul. Mixăm până obținem o compoziție spumoasă. Luăm de pe baia de aburi, adăugăm mascarpone și vanilia și omogenizăm bine. Adăugăm și frișca lichidă rece și mixăm până obținem o compoziție spumoasă.

Încălzim laptele până devine fierbinte. Împărțim Nutella în două boluri: într-un bol punem doar 1-2 linguri și adăugăm și 150 ml de lapte. Amestecăm foarte bine și, după caz, mai adăugăm lapte, cât să obținem o consistență lichidă: în această compoziție vom înmuia pișcoturile.

Amestecăm Nutella din celălalt bol cu lapte cald, cât să obținem o consistență semi lichidă.

Asamblare: trecem pișcoturile prin laptele cu Nutella și pe punem într-o tavă. Întindem un sfert din crema cu mascarpone și o stropim cu Nutella amestecată cu un pic de lapte. Întindem încă un strat de cremă peste care punem încă un strat de pișcoturi trecute prin laptele cu Nutella. Întindem jumătate din crema rămasă, stropim cu Nutella amestecată cu un pic de lapte și acoperim totul cu crema rămasă.

Dăm tava la frigider peste noapte. Înainte de a servi, pudrăm cu pudră de cacao.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate