Rețetă rapidă și aromată, explicată pas cu pas, cu imagini – Tiramisu la tavă, cu Nutella – Se prepară din 300g pișcoturi, 3 gălbenușuri, 3 linguri zahăr, 750g masarpone și…
Ingrediente necesare:
- 250-300 g pișcoturi
- 3 gălbenușuri
- 3 linguri zahăr
- 650 ml frișcă lichidă
- 750 g mascarpone
- 250-300 ml lapte
- 1 linguriță esență de vanilie
- 200 g cremă de alune (Nutella)
- Pudră de cacao
Mod de preparare:
Pentru cremă, punem gălbenușurile pe baie de aburi, împreună cu zahărul. Mixăm până obținem o compoziție spumoasă. Luăm de pe baia de aburi, adăugăm mascarpone și vanilia și omogenizăm bine. Adăugăm și frișca lichidă rece și mixăm până obținem o compoziție spumoasă.
Încălzim laptele până devine fierbinte. Împărțim Nutella în două boluri: într-un bol punem doar 1-2 linguri și adăugăm și 150 ml de lapte. Amestecăm foarte bine și, după caz, mai adăugăm lapte, cât să obținem o consistență lichidă: în această compoziție vom înmuia pișcoturile.
Amestecăm Nutella din celălalt bol cu lapte cald, cât să obținem o consistență semi lichidă.
Asamblare: trecem pișcoturile prin laptele cu Nutella și pe punem într-o tavă. Întindem un sfert din crema cu mascarpone și o stropim cu Nutella amestecată cu un pic de lapte. Întindem încă un strat de cremă peste care punem încă un strat de pișcoturi trecute prin laptele cu Nutella. Întindem jumătate din crema rămasă, stropim cu Nutella amestecată cu un pic de lapte și acoperim totul cu crema rămasă.
Dăm tava la frigider peste noapte. Înainte de a servi, pudrăm cu pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!