Rețetă rapidă, explicată pas cu pas, în detaliu, cu imagini – Prăjitură la tavă cu brânză dulce – Prăjitură de casă sfărâmicioasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru o tavă de 25*35 cm:
- 400 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 1 plic praf de copt
- 500 g brânză de vaci
- 1 praf de sare
- 100 g coji de citrice confiate
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 200 mi frișcă lichidă
- 100 g unt
- Bucățele de fructe – noi am folosit piersici
- 50 g unt pentru a unge tava
Mod de preparare:
Ungem generos tava cu unt. Cernem făina într-un bol, adăugăm praful de copt, sarea, zahărul și amestecăm. Transferăm jumătate din această compoziție în tavă și uniformizăm frumos.
Presărăm brânza deasupra. Peste stratul de brânză presărăm bucățelele de caise și coaja confiată de citrice. Acoperim totul, presărând compoziția rămasă de făină.
Într-un bol, amestecăm laptele cu frișca lichidă și ouăle, până la omogenizare. Turnăm amestecul în tavă și înțepăm prăjitura cu o furculiță, până jos, ca amestecul de lapte și ouă să pătrundă peste tot. Lăsăm prăjitura deoparte timp de 30 de minute, ca amestecul de lapte și ouă să fie absorbit de făina din tavă.
Punem deasupra bucățelele de unt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-40 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească complet și numai după aceea o porționăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!