Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Prăjitură de casă Delicio, cu ciocolată albă și căpșuni – Rețetă rapidă și aromată, gata imediat
Ingrediente necesare pentru blat (folosim o tavă de 23*23 cm):
- 150 g pișcoturi, aproximativ
- 50-100 ml lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 200 g căpșuni
- 50 g zahăr, aproximativ
- 10 g gelatină
- 5 linguri apă
- 300 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru stratul superior:
- 250 g ciocolată albă
- 100 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Începem cu crema: punem gelatina în apă și o lăsăm să se umfle.
Curățăm căpșunile, le spălăm, le tăiem în sferturi și le mixăm cu blenderul până obținem un piure. Adăugăm zahărul, amestecăm și punem pe foc și aducem piureul până la punctul de fierbere.
Încălzim gelatina (fără să o fierbem) după care o adăugăm în piureul fierbinte. Amestecăm, pe foc mic, până la omogenizare. Ulterior, lăsăm compoziția să se răcească până la temperatura camerei.
Mixăm frișca lichidă spumă tare după care adăugăm și piureul de căpșuni cu gelatină și omogenizăm cu mare grijă, folosind o spatulă și mișcării circulare de jos în sus.
Trecem pișcoturile prin lapte și le punem în tavă, formând un blat uniform. Întindem crema peste stratul de pișcoturi și dăm tava la frigider.
Pentru stratul superior, pregătim glazura: turnăm frișca lichidă fierbinte peste bucățelele de ciocolată. Amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura peste stratul de cremă din tavă și dăm tava înapoi la frigider până a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!