Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu căpșuni – Prăjitură de casă rapidă și aromată, gata imediat
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 100 ml apă
- 100 ml ulei
- 250 g făină
- Jumătate plic praf de copt
- 400 g căpșuni
Ingrediente necesare pentru budincă:
- 40 g praf de budincă de vanilie
- 350 ml lapte
- 3-5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Punem praful de budincă într-un bol. Adăugăm zahărul și, amestecând continuu, adăugăm și un pic de lapte. Punem laptele rămas pe foc. Când începe să fiarbă, adăugăm amestecul de budincă. Amestecăm continuu cu telul până budinca se îngroașă după care o luăm de pe foc. O lăsăm să se răcească, amestecând-o din când în când.
Pentru prăjitură, setăm cuptorul la 180 de grade. Curățăm fructele, le spălăm bine și le scurgem bine de apă.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă tare, împreună cu un praf de sare. Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm și uleiul, apa și omogenizăm. La final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm. Încorporăm și spuma de albușuri, folosind o spatulă.
Tapetăm o tavă de 30*25 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Punem budinca, din loc în loc, peste aluat, cu o lingură. Deasupra punem jumătățile de căpșuni, cu tăietura în jos. Le împingem ușor în aluat/ budincă.
Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm prăjitura să se răcească un pic după care o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!