Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă, fără coacere – Tort de casă rapid și aromat, cu jeleu de fructe
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g biscuiți măcinați
- 120 g unt topit
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 g iaurt grecesc
- 250 ml frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g mascarpone sau cremă de brânză
- 15 g gelatină
- 100 g zahăr pudră
Alte ingrediente necesare:
- 1 borcan compot piersici pentru cremă
- 1 borcan compot piersici pentru jeleu
- 2 plicuri tort-gelee
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit (nu fierbinte). Transferăm compoziția omogenă în tavă, uniformizăm și dăm tava la frigider.
Pentru cremă, punem gelatina într-un bol mic. adăugăm un pic de apă și o lăsăm să se umfle.
Scurgem siropul din compot. Într-un bol, amestecăm iaurtul cu crema de brânză, zahărul și frișca lichidă. Mixăm bine, până obținem o compoziție spumoasă.
Amestecăm gelatina cu 1 lingură din compoziția cu iaurt, o turnăm înapoi în amestecul de iaurt. Omogenizăm foarte bine după care încorporăm și jumătate din cantitatea de piersici, pe care le tăiem bucățele.
Întindem crema peste stratul de biscuiți și dăm tava înapoi la frigider până crema se solidifică.
Pentru jeleu, dizolvăm tort gelee-ul în 500 ml de sirop. Dacă nu avem suficient sirop, completăm cu apă. Încălzim și lăsăm să se răcească.
Scoatem tava din frigider, punem sferturile de piersici deasupra cremei și, cu lingură, turnăm jeleul deasupra.
Dăm tortul la frigider până jeleul se solidifică.
Savurați cu poftă! Poftă bună!