Rețetă rapidă și gustoasă, explicată pas cu pas, cu imagini – Plăcintă aperitiv – Plăcintă de casă cu brânză sărată și mărar
Ingrediente necesare pentru aluat (folosim o tavă de 20*30 cm):
- 150 g făină
- 1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
- 75 g unt rece
- 2 gălbenușuri
- 1-2 linguri smântână, dacă este necesar
- 1 linguriță sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză sărată
- 3 gălbenușuri
- 30 g griș
- 5 albușuri
- 2 lingurițe zahăr sau după gust
- 1 legătură mărar
- 60 g unt topit
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, bicarbonatul, cubulețele de unt și amestecăm repede, cât să obținem un aluat nisipos. Adăugăm gălbenușurile și frământăm un aluat omogen. Dacă aluatul este prea tare, încorporăm și un pic de smântână.
Întindem aluatul la mărimea tăvii, pe o bucată de hârtie de copt. Transferăm aluatul, cu tot cu hârtia, în tavă.
Pentru umplutură, punem brânza într-un bol. Adăugăm sarea, gălbenușurile, mărarul tocat mărunt și amestecăm bine cu o furculiță. La final, încorporăm și untul topit. Separat, mixăm albușurile spumă tare după care încorporăm spuma în compoziția cu brânză, amestecând ușor cu spatula.
Întindem umplutura peste blatul din tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem plăcinta timp de 40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!