Rețetă rapidă și gustoasă, explicată pas cu pas, cu imagini – Cotlet de porc gătit la tavă, în cuptor – Cotlet de porc cu cartofi, ceapă și cașcaval
Ingrediente necesare:
- 750g cotlet de porc ( 6 felii)
- Sare, piper, boia iute
- Măghiran
- 1 kg cartofi
- 3 cepe roșii
Alte ingrediente necesare:
- 150 g cașcaval ras
- 1 lingură muștar
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri iaurt grecesc sau smântână
Mod de preparare:
Frăgezim carnea. Condimentăm pe ambele părți cu sare, piper, boia iute, măghiran și/sau condimentele preferate.
Curățăm ceapa, o tăiem în felii subțiri. Curățăm cartofii și îi dăm prin răzătoare. Amestecăm cartofii cu 2 lingurițe de sare și îi lăsăm deoparte timp de 10 minute.
Ungem bine tava cu unt după care transferăm cartofii storși bine în ea. Peste stratul de cartofi punem un strat de ceapă, peste care așezăm carnea.
Amestecăm cașcavalul ras cu muștarul, maioneza și iaurtul grecesc. Întindem acest amestec peste feliile de carne și acoperim tava cu folie alimentară.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 40 de minute, după care îndepărtăm folia și mai lăsăm tava la cuptor până mâncărica se rumenește frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!