Rețetă pas cu pas, cu imagini – Clătite cu cremă de vanilie și mac – Se prepară din 200g făină, 300 ml lapte, 100g mac măcinat, 4 gălbenușuri și…
Ingrediente necesare pentru clătite:
- 200 g făină
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei
- 300 ml lapte, aproximativ
- 200-300 ml apă carbogazoasă, aproximativ
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 4 chifle uscate
- 100 g mac măcinat
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 200-300 ml lapte cald
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 4 gălbenușuri
- 200-250 ml frișcă lichidă
- 200-250 ml lapte
- 50 zahăr vanilat
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru clătite, punem toate ingredientele necesare într-un bol și le amestecăm foarte bine, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe în aluat. Laptele și apa le adăugăm treptat, întrucât cantitatea necesară depinde de calitatea făinii folosite.
Într-o tigaie cu un pic de ulei încins, prăjim clătitele, așa cum facem de obicei.
Pentru crema de vanilie, punem gălbenușurile într-o cratiță. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine cu un tel. Adăugăm laptele, frișca lichidă, vanilia și omogenizăm bine. Punem cratița pe foc mic și amestecăm compoziția continuu, până se îngroașă. Ulterior, luăm de pe foc și mai amestecăm din când în când.
Tăiem chiflele în rondele, le punem într-un bol. Adăugăm zahărul pudră și cel vanilat și macul. Treptat adăugăm și câte un pic de lapte, amestecând bine.
Pe fiecare clătită punem câte un pic din umplutura de mac peste care punem cremă. Aducem marginile laterale spre mijloc și rulăm.
Servim clătitele decorate cu crema rămasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!