Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Brioșe de casă fragede, delicioase și aromate – Brioșe cu ciocolată, căpșuni și frișcă
Ingrediente necesare pentru 18 brioșe:
- 150 g mascarpone sau cremă de brânză
- 70 g unt moale
- 150 g zahăr pudră
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 ou întreg
- 2 albușuri
- 1 praf de sare
- 240 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 100 ml lapte
- 200 g căpșuni, bucățele mici
- 150 g ciocolată cu lapte, bucățele mici
Mod de preparare:
Punem mascarpone într-un bol. Adăugăm untul moale, zahărul și mixăm bine. adăugăm și oul, albușurile, sarea, vanilia și mixăm până la omogenizare. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, și laptele. La final, folosim o spatulă și încorporăm în aluat bucățelele de căpșuni și de ciocolată.
Tapetăm tava de brioșe cu hârtiuțe de copt pentru brioșe și transferăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 minute aproximativ.
Lăsăm brioșele să se răcească după care le decorăm cu frișcă, bucățele de căpșuni și ciocolată topită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!