Rețetă pas cu pas, cu imagini – Turtă cu cartofi și ceapă verde – Turtă aperitiv gata în 10 minute – Cea mai bună turtă de casă, punct.
Ingrediente necesare:
- 600 g cartofi curățați
- 1 ou
- 30 g ceapă verde
- Sare și piper după gust
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol. Adăugăm sare, piper și batem până la omogenizare cu furculița. Adăugăm și ceapa verde tocată mărunt și amestecăm bine.
Punem pe foc mic o tigaie de 27-28 cm și încingem un pic de ulei în ea. Dăm jumătate din cantitatea de cartofi prin răzătoarea mare, îi stoarcem și îi răspândim uniform în tigaia cu uleiul încins. Presăm bine cu o lingură. Peste stratul de cartofi răspândim uniform compoziția de ou și ceapă verde, peste care radem imediat cartofii rămași (îi stoarcem). Presăm bine cu lingura și acoperim tigaia cu capac.
Prăjim turta timp de 4-5 minute, până se încheagă și până partea inferioară se rumenește. Ulterior, întoarcem turta pe cealaltă parte, cu ajutorul unei farfurii. Gătim pentru încă 4-5 minute, tot sub capac.
După 4-5 minute, presărăm deasupra sare și piper și o întoarcem din nou. Prăjim turta pe foc mai mare ca să se rumenească bine și să formeze o crustă crocantă. O întoarcem din nou, ca să se rumenească bine și pe cealaltă parte, presărând sare și piper și pe cealaltă parte.
Transferăm turta pe un platou și, după gust, o putem decora cu verdeață tocată mărunt. O servim cu smântână sau cu sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!