Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Salată deosebită pentru momente deosebite – Salată-Aperitiv cu ouă, cartofi, cașcaval și pește sărat (păstrăv, somon)
Ingrediente necesare:
- 100 ml apă
- 1 lingură gelatină
- 250 g maioneză
- 5 cartofi fierți
- 5 ouă fierte
- 250 g pește semi sărat – păstrăv, somon
- 100 g cașcaval
- 1 legătură ceapă verde
- Icre roșii și mărar pentru decor
Mod de preparare:
Dizolvăm gelatina în apa rece, o lăsăm să se hidrateze timp de 10-15 minute după care o topim la foc mic sau pe baie de aburi, având mare grijă să nu o dăm în clocot. O lăsăm să se răcească până devine doar călduță. Ulterior, o amestecăm cu maioneza.
Separăm albușurile de gălbenușuri și le dăm prin răzătoarea mică, punându-le în boluri diferite. Dăm cașcavalul prin răzătoarea mică. Tăiem peștele în cubulețe, tocăm mărunt ceapa verde și dăm cartofii fierți prin răzătoarea mare.
Amestecăm albușurile cu 2 linguri de maioneză cu gelatină. Separat, amestecăm gălbenușurile cu cașcavalul ras și cu 4 linguri de maioneză cu gelatină.
Tapetăm o tavă de chec cu folie alimentară și răspândim uniform compoziția cu gălbenușuri în ea. Peste stratul de gălbenușuri punem ceapa verde pe care o acoperim cu un pic de maioneză cu gelatină.
Peste stratul de maioneză punem albușurile, peste care punem peștele. Acoperim peștele cu un pic de maioneză cu gelatină. Urmează stratul de cartofi pe care îl presăm bine cu furculița.
Notă: dacă peștele nu este destul de sărat, amestecăm cartofii fierți cu un pic de sare înainte de a-i pune în tavă.
Acoperim tava cu folie alimentară și dăm salata la frigider pentru câteva ore. Ulterior, o răsturnăm pe un platou și îndepărtăm folia. Decorăm salata cu icre roșii și mărar.
Savurați cu poftă! Poftă bună!