Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Biscuiți de casă fragezi, moi și delicioși – Biscuiți aromați, cu aluat pe bază de chefir – Rețetă rapidă, gata în 25 minute
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 3 linguri zahăr
- 50 ml ulei
- 100 g chefir
- 280 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol. Adăugăm 2 linguri de zahăr și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm uleiul și chefirul, după care adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt. începem să amestecăm cu lingura după care frământăm cu mâna până obținem un aluat omogen, nelipicios și moale.
Presărăm suprafața de lucru cu făină și întindem aluatul într-un blat de o grosime de 5-10 mm.
Presărăm blatul cu 1 lingură de zahăr și trecem cu sucitorul peste el pentru a impregna zahărul în aluat. Tăiem blatul în pătrățele.
Transferăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem biscuiții timp de 12-13 minute.
Îi lăsăm să se răcească până la temperatura camerei înainte de a-i servi. Îi păstrăm într-o cutie închisă ermetic. Vor rămână proaspeți și moi pentru mai mult timp.
Savurați cu poftă! Poftă bună!