Fără zahăr, fără făină, fără unt, fără ulei – Rețetă deosebită, explicată pas cu pas, cu imagini – Ruladă cu brânză dulce, fructe și alune
Ingrediente necesare:
- 350 g brânză dulce de vaci 5%
- 100 g smântână fermentată 15%
- 20 g gelatină rapid dizolvabilă, înmuiată în 70 ml apă rece
- 60-70 g miere
- 2-3 picături esență de vanilie sau extract de vanilie
- 50 g alune de pădure, prăjite
- 100 g nuci prăjite
- 40 g fistic curățat și prăjit
- 100 g merișoare uscate
- 100 g caise uscate
- 100 g curmale cu sâmburi
Din ingredientele de mai sus obținem un desert de 1,1 kg
Mod de preparare:
Punem brânza de vaci într-un bol. Adăugăm smântâna, mierea și pasăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție omogenă și netedă.
Prăjim alunele, nucile și fisticul și le lăsăm să se răcească. Nu le mărunțim. Spălăm merișoarele uscate, curmalele și caisele uscate. Curățăm caisele și curmalele de sâmburi și tăiem în bucățele.
Topim gelatina hidratată (în 70 ml apă) pe foc mic. Avem mare grijă să nu o clocotim. O lăsăm să se răcească un pic și o adăugăm în compoziția de brânză. Amestecăm bine cu telul, până la omogenizare.
Adăugăm și fructele și nucile pregătite și amestecăm din nou. Transferăm compoziția într-o formă de silicon sau într-o altă formă tapetată cu folie alimentară. Noi am folosit o sticlă de plastic de 1 L, căreia i-am tăiat gura.
Răspândim uniform compoziția și batem forma de masă de câteva ori. Acoperim cu folie alimentară și dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 5-6 ore.
A doua zi scoatem desertul din formă. Noi am tăiat un pic sticla cu foarfeca și am rupt-o în direcție oblică, desfăcând-o ca pe o spirală.
Savurați cu poftă! Poftă bună!