Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură rapidă și delicioasă, la tigaie – Prăjitură fragedă, fină și aromată – Aveți nevoie de 1 banană, 150 ml lapte, 150g făină și…
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 50 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 150 ml lapte
- 60 g ulei
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 banană sau alte fructe
- 5-10 g unt pentru ungerea tigăii
Mod de preparare:
Spargem oul într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul tos și cel vanilat și batem cu telul până la omogenizare, până zahărul se dizolvă parțial. Încorporăm și laptele și uleiul după care încorporăm în 2 tranșe și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm până la omogenizare după fiecare tranșă de făină, obținând la final un aluat fără cocoloașe.
Ungem tigaia cu unt și transferăm aluatul în ea, uniformizăm și așezăm rondelele de banane deasupra aluatului. Acoperim tigaia cu capac și o punem pe foc mic.
Coacem prăjitura timp de 20 de minute, aproximativ. Atingem suprafața prăjiturii cu degetul și dacă nu este lipicioasă, o întoarcem pe cealaltă parte, cu ajutorul unei farfurii. Coacem prăjitura pentru încă 5-7 minute.
Răsturnăm prăjitura pe o farfurie și o lăsăm să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!