La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură rapidă și delicioasă, la tigaie – Prăjitură fragedă, fină și aromată – Aveți nevoie de 1 banană, 150 ml lapte, 150g făină și…

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură rapidă și delicioasă, la tigaie – Prăjitură fragedă, fină și aromată – Aveți nevoie de 1 banană, 150 ml lapte, 150g făină și…

Ingrediente necesare:

  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 8 g zahăr vanilat
  • 150 ml lapte
  • 60 g ulei
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 banană sau alte fructe
  • 5-10 g unt pentru ungerea tigăii

Mod de preparare:

Spargem oul într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul tos și cel vanilat și batem cu telul până la omogenizare, până zahărul se dizolvă parțial. Încorporăm și laptele și uleiul după care încorporăm în 2 tranșe și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm până la omogenizare după fiecare tranșă de făină, obținând la final un aluat fără cocoloașe.

Ungem tigaia cu unt și transferăm aluatul în ea, uniformizăm și așezăm rondelele de banane deasupra aluatului. Acoperim tigaia cu capac și o punem pe foc mic.

Coacem prăjitura timp de 20 de minute, aproximativ. Atingem suprafața prăjiturii cu degetul și dacă nu este lipicioasă, o întoarcem pe cealaltă parte, cu ajutorul unei farfurii. Coacem prăjitura pentru încă 5-7 minute.

Răsturnăm prăjitura pe o farfurie și o lăsăm să se răcească.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate