Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Plăcintă aperitiv turnată (2 cartofi, 2 morcovi, 2 ardei capia, varză albă, cașcaval) – Merită probată, o să vă placă mult!
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 6 g sare sau după gust
- 1 linguriță rasă piper negru măcinat
- 10 g praf de copt
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 linguri lapte
- 4 linguri făină
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 praz
- 500 g varză albă
- 2 ardei capia, mici
- Pătrunjel verde după gust
- 100 g cașcaval
- Semințe de negrilică și de susan, după gust
Mod de preparare:
Pregătim legumele: tăiem prazul rondele, dăm morcovii și cartofii prin răzătoarea mare, tocăm varza și ardeii capia în fâșii subțiri și scurte și mărunțim pătrunjelul. Punem toate ingredientele de mai sus într-un bol mare și le amestecăm foarte bine. După gust, adăugăm și sare.
Spargem ouăle într-un bol adânc, le batem cu telul până la omogenizare după care adăugăm praful de copt, uleiul, laptele și piperul și amestecăm bine. încorporăm și făina cernută, amestecând foarte bine să nu rămână cocoloașe. Amestecăm legumele cu aluatul pregătit și transferăm compoziția pe tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt. uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute.
După 25 de minute, scoatem tava din cuptor, presărăm plăcinta cu cașcaval ras și cu semințe. Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 15 minute.
După ce plăcinta se răcește un pic, o porționăm și o servim, alături de sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!