Rețetă de nota 10 cu felicitări – Piept de porc fraged, gustos, suculent și aromat – Rețeta perfectă, pas cu pas, cu imagini
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg piept de porc
- 2 l apă
- 3 linguri sare
- 2 linguri condimente pentru frigărui
- 3-4 foi dafin
- 1 linguriță boabe de muștar
- 1 linguriță boabe de coriandru
- 1 căpățână usturoi
- 1 lingură boia afumată
- 1 linguriță miere
Mod de preparare:
Turnăm apa într-o cratiță mare. Adăugăm sarea, foile de dafin, 1 lingură de condimente pentru frigărui, boabele de coriandru și de muștar și amestecăm. Punem cratița pe foc, și din momentul în care saramura dă în clocot, o fierbem sub capac timp de 5 minute. O lăsăm să se răcească.
Curățăm și spălăm pieptul de porc, îl punem în saramura rece și acoperim cratița cu capac. Lăsăm pieptul la marinat timp de 24-48 de ore, la frigider.
Ulterior, scoatem pieptul de porc din saramură, îl uscăm cu prosoape de hârtie și îl ungem cu usturoi pisat amestecat cu 1 lingură de condimente pentru frigărui. Îl legăm cu ață alimentară ca să-și mențină bine forma. Învelim bucățile de piept de porc în câte 2 bucăți de folie de aluminiu și le punem pe o tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 1 oră. După o oră, îndepărtăm folia. Amestecăm mierea cu 2-3 linguri din zeama eliberată de carne și cu boiaua afumată și întindem glazura pe pieptul de porc, folosind o pensulă de silicon.
Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 5-10 minute, la 180 de grade. Întoarcem pieptul pe cealaltă, parte, îl ungem cu glazură și îl mai lăsăm la cuptor pentru încă 5-10 minute.
Putem servi pieptul de porc fierbinte, alături de garnitura preferată. De asemenea, îl putem lăsa să se răcească complet, după care îndepărtăm ața, tăiem în felii și îl servim rece.
Savurați cu poftă! Poftă bună!