Rețetă rapidă și gustoasă, cu imagini, explicată pas cu pas – Pârjoluțe cu cartofi, carne de pui, șuncă și ceapă – Se prepară din 3 cartofi, 1 ceapă, 300 g carne de pui, 3 ouă și…
Ingrediente necesare:
- 3 cartofi mari
- 300 g carne fiartă de pui
- 1 ceapă
- 70-80 g șuncă
- 50-70 g verdeață proaspătă – am folosit mărar, pătrunjel și coriandru
- Sare și piper după gust
- 3 ouă
- 200 g pesmet
- 100 g făină
- Ulei pentru prăjit
Din ingredientele de mai sus obțineți 25-28 biluțe
Mod de preparare:
Curățăm și fierbem cartofii în apă ușor sărată până vor fi gata. Îi scoatem din apă și pisăm pentru a obține un piure.
Fierbem și carnea în apă ușor sărată, până ca fi gata. O scoatem din apă, o lăsăm să se răcească un pic după care o tăiem în bucățele.
Tocăm și ceapa în cubulețe și o prăjim într-un pic de ulei încins, până devine transparentă. În bolul cu piure, adăugăm ceapa prăjită, carnea fiartă, verdeața tocată mărunt, cubulețele de șuncă, sare, piper și amestecăm foarte, foarte bine.
Modelăm biluțele, să fie un pic mai mari decât o nucă. Punem făina și pesmetul în 2 farfurii separate. Spargem ouăle într-o altă farfurie, adâncă. Le batem cu furculița până la omogenizare.
Trecem biluțele prin făină, prin ouă și prin pesmet, după care le trecem din nou prin ouă și din nou prin pesmet.
Prăjim biluțele în baie de ulei încins, pe foc moderat, până se rumenesc frumos pe toate părțile. Le scoatem din ulei și le punem pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie. Le servim alături de sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!