Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Macrou copt la borcan, cu legume – Macrou de casă fraged, gustos și suculent – Aveți nevoie de un borcan de 1 Litru și…
Ingrediente necesare:
- 1 macrou mare sau 2 mici
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi medii
- 6 boabe piper negru
- Sare și piper măcinat după gust
- 1 lingură ulei
Pentru a prepara macroul, folosim un borcan de 1 L, o alternativă excelentă dacă nu aveți folie de tip manșon pentru gătit.
Mod de preparare:
Începem prin a curăța macroul: îndepărtăm măruntaiele și pelicula neagră din interior după care spălăm sub jet de apă. Uscăm macroul cu prosoape de hârtie, înlăturăm capul și coada și tăiem în bucăți late de 2 cm.
Condimentăm bucățile de pește cu sare și piper. Tăiem ceapa în jumătăți subțiri de semiluni și tăiem și morcovul în rondele subțiri.
Într-un borcan curat punem boabele de piper, un pic de ceapă, 2-3 bucăți de pește și câteva rondele de morcovi. Continuăm să alternăm aceste straturi până umplem borcanul. Ultimul strat să fie unul de ceapă, peste care punem uleiul.
Acoperim borcanul cu folie de aluminiu împăturită în 3 straturi. Dăm borcanul la cuptorul rece, pe raftul mijlociu. Punem o tavă pe raftul inferior.
Pornim cuptorul, setându-l la 180 de grade și coacem peștele timp de 40 de minute. După coacere, transferăm macroul și legumele pe o farfurie și presărăm verdeață tocată mărunt deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!